Tuhý pšeničný kvások “Lievito Madre”

Suroviny

Kŕmenie:

100gr pšeničná múka polohrubá výberová

100gr materského kvásku (ražného)

50gr voda

 

 

Postup

Po nakŕmení sledujte minimálne dvojnásobný nárast objemu v pohári a vložíte do chladničky, kde vydrží 10 dní. Ak ste naozaj z neho neuberali a chystáte sa piecť, odporúčame kvások znova nakŕmiť a nechať ho prebublať, aby bol plný sily a chlebík bol z neho vláčny.

Neaktívny, sklesnutý kvások neodporúčame využívať na pečenie. Odoberte z neho spomínaných 100 gramov a nakŕmte novým dielom múky a vody.

Pšeničný kvások ma široké využitie. Môžete z neho upiecť chlebík, ochlebník, rožky ale pokojne aj sladké pečivo typu: buchty, parené buchty, knedľu, lievance, chlebové placky, babku, vianočku alebo aj vianočnú štólu.

Prajeme vám úspešné pečenie. Fotky chlebíkov nám môžete zasielať na mailovú adresu info@mlyn.sk, alebo na FB stránku Mlynu Pohronský Ruskov alebo nás môžete označovať na instagrame #mlynpohronskyruskov
lievito_madre
Call Now Button