Talianska focaccia

Suroviny

500 g hladkej múky

300 ml vlažnej vody

20 g droždia (1/2 kocky)

olivový olej

200 g cherry paradajok ( alebo sušené paradajky)

kápia paprika a cibuľa podľa chuti (môžeme použiť aj čierne olivy)

1 ČL soli

1 ČL cukru

 

Postup

V miske zmiešame vodu a droždie. Postupne prisypávame múku a miešame, až kým vznikne lepkavé, mäkké a hladké cesto. Odložíme ho na teplé miesto a necháme vykysnúť. Cesto výrazne zväčší svoj objem asi na dvojnásobok.

Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na dva bochníky. Rúru dáme predhriať na 250°C.

Na plech položíme papier na pečenie. Na ňom cesto ručne vytiahneme na placky, asi 2 až 3 cm vysoké. Podľa chuti ich pokvapkáme olivovým olejom a posypeme hrubou soľou.

Prstami oboch rúk povrch premasírujeme, aby sa olej príjemne prepojil s cestom a rozotrel po celej ploche. Ozdobíme olivami, bylinkami, sušenými alebo čerstvými paradajkami, kápiou a dáme piecť do rúry.

Pečieme asi 10-12 minút do zlatista.

 
Call Now Button