Suroviny
300 ml vlažnej vody
20 g droždia (1/2 kocky)
olivový olej
200 g cherry paradajok ( alebo sušené paradajky)
kápia paprika a cibuľa podľa chuti (môžeme použiť aj čierne olivy)
1 ČL soli
1 ČL cukru
Postup
Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na dva bochníky. Rúru dáme predhriať na 250°C.
Na plech položíme papier na pečenie. Na ňom cesto ručne vytiahneme na placky, asi 2 až 3 cm vysoké. Podľa chuti ich pokvapkáme olivovým olejom a posypeme hrubou soľou.
Prstami oboch rúk povrch premasírujeme, aby sa olej príjemne prepojil s cestom a rozotrel po celej ploche. Ozdobíme olivami, bylinkami, sušenými alebo čerstvými paradajkami, kápiou a dáme piecť do rúry.
Pečieme asi 10-12 minút do zlatista.