Pohánkové lievance

Suroviny

Na 28 lievancov potrebujeme:

200 g pohánkovej múky

4 vajíčka

200 ml mlieka alebo vody

2 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)

2 PL brezového cukru (alebo iného sladidla)

ovocie, džem na ochutenie

 

Postup

Vajcia si vyšľaháme metličkou, pridáme mlieko, múku, cukor a prášok do pečiva. Všetko spolu zmiešame a vznikne nám hustejšie, ťahavé cesto.
Cesto si naberieme do polievkovej lyžice a jemne vylejeme na panvicu.

Opekáme na teflonovej panvici bez tuku alebo na troške kokosového oleja. Opekajte na miernejšom plameni, vtedy budú lievance mäkké, keď ich opečiete na väčšom plameni, budú suchšie.

Na tanieri ochuťte ľubovoľným ovocím, džemom a výborne chutia aj so zmrzlinou.
Call Now Button