Piškótová roláda s čerstvými jahodami

Suroviny

5 vajec
5 PL polohrubej múky
5 PL kryštálového cukru
štipka soli
jahodový džem (najlepší čerstvý z 300 g jahôd, 50 g cukru, 1 ČL vody) Džem varíme 15-20 minút za občasného miešania.

Plnka:

na potretie piškóty jahodový džem

  • 1 šálka smotany na šľahanie

  • 1 lyžica kyslej smotany

  • 1/2 PL vanilkového extraktu

  • 1/4 šálky práškového cukru

  • strúhaná citrónová kôra



        

Postup

Bielka našľaháme so štipkou soli. Pridáme po lyžiciach cukor a poriadne zakaždým šľaháme, až kým sa cukor nerozpustí a bielka nebudú krásne a lesklé. Pridáme žĺtka, zľahka prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame múku.

Cesto vylejeme na plech (najlepšie plytký, bez jedného kraja) vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15 minút. Upečené cesto necháme postáť 3 – 5 minút a stočíme (na dĺžku) spolu aj s papierom do rolády.

Necháme úplne vychladnúť. Pri stáčaní dbáme na to, aby bol spoj na spodku rolády.

Vychladnutú roládu roztočíme a odstránime papier.

Potrieme jahodovým džemom a smotanovou plnkou a pridáme drobné kúsky jahôd.

Stočenú roládu poprášime práškovým cukrom a krájame na cca 1 cm kúsky.

Osviežujúci, ľahký, úžasný!

 
Call Now Button