Portugalské krémeše “pastéis de nata”

Suroviny

Cesto (cca 18 košíčkov):

30 dkg hladkej múky

125 ml vody

štipka soli

1 vajíčko

1 PL masla

Plnka:

450 g syr ricotta

7 vaječných žĺtkov

175 g trstinového cukru

2 ČJ škorice

 

Postup






Z ingrediencií vypracujeme stredne tuhé cesto vo veľkej mise.

Cesto vyvaľkáme na cca 2 mm hrúbku a vykrajujeme kruhy na veľkosť formy na muffiny.

Suroviny na plnku vymiešame na hladko. Necháme oddychovať 10 minút, zatiaľ sa aj cukor trocha rozpustí, následne znovu premiešame.

Formy na muffiny potrieme maslom, vložíme vykrajované kruhy cesta a naplníme krémom tak, aby cesto zostalo z okraja asi 1-2 mm voľné.

Pečieme: na 175°C

Čas: 20- 25 minút

Pred podávaním necháme trocha vychladnúť, ale chutí aj poloteplé:-)

 















Call Now Button