Cheesecake z ovsených vločiek

Suroviny

100 g ovsených vločiek

50 g orechov

1 vajíčko

voda (podľa potreby)

1 lyžica medu

Krém:

500 gramov hladkého tvarohu

½ bieleho jogurtu

1 vajíčko

2 lyžice medu

cca 15 jahôd, čučoriedok alebo iné ovocie

 

 

 

 

 

 

Postup

Rozmixujeme orechy a zmiešame ich spolu s ovsenými vločkami. V miske rozšľaháme vajíčko, ktoré do nich pridáme a poriadne premiešame spolu s lyžicou medu. Ak treba, aby cesto poriadne držalo, pridáme trošku vody. Postláčame do hrudky. Rúru necháme rozohriať na 170 stupňov.

Cesto dáme na dno korpusu a poriadne postláčame tak, aby bolo pri krajoch trochu hrubšie.

Tvaroh zmiešame s jogurtom, vajíčkom a medom (ten môžeme pridať podľa chuti).

Nanesieme polovicu krému na korpus a poukladáme naň asi polovicu čučoriedok alebo iné ovocie. Následne natrieme zbytok krému. Necháme piecť 20 minút.

Po vybratí necháme cheesecake vychladnúť. Následne ozdobíme zvyškom ovocia. :)
Call Now Button