Jemný citrónový koláč

Suroviny

300 g hladkej múky

1 bal. kypriaceho prášku

1/2 KL soli

150 g kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

120 gr roztopeného masla

250 ml mlieka

2 vajcia

1 citrón ( kôra)


 

Postup

Do väčšej misky nasypeme múku spolu s kypriacim práškom a soľou. Pridáme cukor, aj vanilkový aj kryštálový a všetko spolu premiešame.

V druhej miske vyšľaháme roztopené maslo, mlieko, celé vajíčka a nastrúhanú kôru citróna.

Do tekutej zmesi vsypeme suchú zmes, spolu vymiešame do jemného cesta.

Do vymastenej a múkou vysypanej formy (typ srnčí chrbát) navrstvíme žlté cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 50 minút.

Po vychladnutí ho môžeme poliať citrónovou polevou, ktorú pripravíme z citrónovej šťavy ( 1 PL šťavy na 100 g cukru) a práškového cukru.

TIP: Do cesta môžete pridať chia semienka a posypať glazúru môžete napríklad aj pistáciou.

Call Now Button