Suroviny
1 bal. kypriaceho prášku
1/2 KL soli
150 g kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
120 gr roztopeného masla
250 ml mlieka
2 vajcia
1 citrón ( kôra)
Postup
V druhej miske vyšľaháme roztopené maslo, mlieko, celé vajíčka a nastrúhanú kôru citróna.
Do tekutej zmesi vsypeme suchú zmes, spolu vymiešame do jemného cesta.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy (typ srnčí chrbát) navrstvíme žlté cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 50 minút.
Po vychladnutí ho môžeme poliať citrónovou polevou, ktorú pripravíme z citrónovej šťavy ( 1 PL šťavy na 100 g cukru) a práškového cukru.
TIP: Do cesta môžete pridať chia semienka a posypať glazúru môžete napríklad aj pistáciou.