Suroviny
150 ml mlieka
125 g hladkej múky
80 g kozieho syra
1-2 vajcia
1 kopcovitá lyž. kypriaceho prášku
1 popučený uvarený zemiak
1 čerstvá červená paprika
1 PL nakrájanej jarnej cibuľky
1 PL strúhaného tvrdého syra
olivový olej, maslo
soľ, mleté čierne korenie
DRESING: 250 ml kyslej smotany
1 citrón, kôpor, mleté čierne korenie
Postup
Zmes má mať hustejšiu konzistenciu. Ak je cesto redšie, pridáme múku alebo popučený zemiak, ak je priveľmi husté, prilejeme mlieko. Lyžicou tvoríme lievance a pečieme na olivovom oleji pri strednej teplote dozlatista z oboch strán. Počas pečenia pridáme kúsok masla, lievance tak budú ešte chrumkavejšie. Na dresing zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu.
TIP: Kyslú smotanu môžete nahradiť ľahším bielym jogurtom.