Suroviny
250 gr hladkej múky
125 gr masla
60 g cukru
1 PL studenej vody
1 vajíčko
1 bal. vanilkového cukru
1 KL kypriaceho prášku
štipka soli
Na vrch:
500 gr marhúľ
100 g cukru
5 dcl mlieka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukor
Postup
Zatiaľ si pripravíme krém: Pudingový prášok vymiešame na hladko s mliekom a dáme ho variť. Pridáme cukor a vanilku a na miernom ohni uvaríme hustý krém. Marhule umyjeme, ak chcete ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Cesto vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej keramickej formy s papierom na pečenie.
S vidličkou popicháme vrch cesta, nalejeme naň pudingový krém a naukladáme marhule. Rúru predhrejeme na 170⁰C a pečieme dozlatista 30-40 minút.
TIP: Vanilka a kyslasté marhule = lahodná osviežujúca kombinácia. Ak pridáte ešte zmrzlinu, koláč bude po hodine preč.
