Jemné vianočné vanilkové orechové rožky

Suroviny

Na cca 90 kusov:

  • 300 g hladká múka

  • 250 g maslo

  • 150 g mleté vlašské orechy

  • 100 g práškový cukor


Na obaľovanie: 3 ks vanilkového cukru + 5 PL práškového cukru

Postup

Maslo necháme zmäknúť. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste aspoň jednu hodinu.

Z cesta tvarujeme vkusné rožky. Poukladáme na plech s papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 150C teplým vzduchom cca 20 minút.

Sú hotové, keď majú ružovkastý nádych. Ešte teplé, ale nie horúce ich obaľujeme v zmesi cukru.

Môžeme skladovať v dóze aj do Vianoc!
Call Now Button