Jablkový hrnčekový koláč

Suroviny


  • 3 šálky polohrubej múky

  • 2 šálky cukru

  • 1 šálka jogurtu

  • 1 šálka oleja

  • 4 ks vajíčok

  • 2 jablká

  • 2 ČL citrónovej šťavy

  • 1 bal. kypriaceho prášku

  • 1 bal. vanilkového cukru


 

Postup




Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a narežeme na menšie kúsky. Polejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Vajíčka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme jogurt, olej a nakoniec múku pomiešanú s kypriacim práškom. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého pridáme jablká.

Do vymasteného plechu alebo formy na pečenie chleba vlejeme cesto a vyhladíme ho. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C asi 45 minút. Čas pečenia závisí aj od veľkosti formy na pečenie.

 


jablkovy_kolac
Call Now Button