Suroviny
- 3 šálky polohrubej múky
- 2 šálky cukru
- 1 šálka jogurtu
- 1 šálka oleja
- 4 ks vajíčok
- 2 jablká
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 1 bal. kypriaceho prášku
- 1 bal. vanilkového cukru
Postup
Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a narežeme na menšie kúsky. Polejeme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Vajíčka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme jogurt, olej a nakoniec múku pomiešanú s kypriacim práškom. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého pridáme jablká.
Do vymasteného plechu alebo formy na pečenie chleba vlejeme cesto a vyhladíme ho. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C asi 45 minút. Čas pečenia závisí aj od veľkosti formy na pečenie.
