Jablková štrúdľa

Suroviny

Na cesto:
50 dkg hladkej múky špecial 00 Extra,
1 malá lyžička masti,
1 vajce,
štipka soli,
20 dkg masti na vymastenie

Jablková plnka:
1 kg jabĺk,
10 dk škoricového cukru,
10 dkg orechov,
10 dk hrozienok,
10 dkg strúhanky

Postup

Do väčšej misy nasypeme múku, celé vajíčko, štipku soli a kávovú lyžičku masti. Pridaním vlažnej vody vypracujeme cesto, spracujeme a na doske vyvaľkáme až kým nezačne cesto bublať. Rozdelíme do 3 bochníkov a necháme zakryté odpočívať 15-20 minút. Cesto jednotlivo opatrne vyvaľkáme na múkou posypanej kuchynskej utierke a vrch pokvapkáme roztopenou masťou. Hrubé okraje dáme zvlášť.

Jablká ošúpeme, nastrúhame, jadrá vyhodíme. Vytlačíme jablkovú šťavu a dobre ju zmiešame so škoricovým cukrom a hrozienkami. Namastené cesto posypeme strúhankou a nastrúhanými orechami a naukladáme jablčnú plnku. Pomocou utierky zvinieme do rolky. Po vložení do trúby znova potrieme masťou a upečieme.
jablková štrúdľa
Call Now Button