Suroviny
- 200 g jemných ovsených vločiek
- 100 g lieskových orieškov
- 100 g hrozienok
- 2 čl ľanových semienok
- 50 g slnečnicových semienok
- 180 g medu
- 1.5 dl vody
- 1 kávová lyžička škorice
- štipka soli
- 5 PL ryžových burizónov (neochutených)
Postup
Celú zmes rozložíme na plech s papierom na pečenie (cca 38 x 26 cm) a pekne ju uhladíme, postláčame.
Pečieme na 170°C 30-35 minút. Ak by sa nám pripaľoval vrch, prikryjeme radšej alobalom.
Po upečení necháme zmes úplne vychladnúť, aby sa dala ľahko krájať na rovnaké dieliky.
Na raňajky, do práce, na túry!
Energia na plné pecky a vyjde vás to oveľa lacnejšie a zdravšie ako kupované verzie.